
מאי 21, 2025
בתי ספר העצמאיים בארה"ב, השייכים ל- K-12 נכשלים בתגובתם לאנטישמיות
המנכ"ל העולמי של הליגה נגד השמצה (ADL), ג'ונתן גרינבלט: "יותר מדי בתי ספר עצמאיים מעבירים מסר שלתלמידים יהודים אין מקום. הליגה נגד השמצה פועלת יחד עם ההורים כדי לדרוש שינוי."
ניו יורק, ניו יורק, 21 במאי 2025 — משפחות יהודיות בבתי ספר עצמאיים השייכים ל-K-12 מתמודדות עם אתגרים רבים הקשורים לאנטישמיות ולכישלון מוסדי מתמשך בטיפול בתופעה, כך לפי מחקר חדש של מכון הדירוג וההערכה (RAI) של הליגה נגד השמצה ומרכז רונלד בירנבאום למאבק באנטישמיות בחינוך (CCAE).
בתגובה לכישלון של מוסדות חינוך עצמאיים רבים להתמודד עם אנטישמיות, משיקה הליגה נגד השמצה יוזמה חדשה שמטרתה לתמוך בהורים, להעצים אותם, ולגרום לבתי הספר לקחת אחריות על הנושא.
היוזמה תרחיב את הגישה למשאבים ההולכים וגדלים של הליגה נגד השמצה עבור הורים המעוניינים לפעול לשינוי.
היא תעניק להם את המידע הדרוש, כדי לדרוש ממוסדות החינוך לפעול ולאמץ נהלים מיטביים. בנוסף, הליגה מרחיבה את שיתוף הפעולה עם רשת Jewish Leaders in Schools (JLIS) – רשת ללא עלות, הנתמכת על ידי הליגה נגד השמצה, שהופכת הורים לאפקטיביים בתהליך. בעזרת ליווי אישי של מומחים ומסגרת פעולה מוכחת, JLIS מאפשרת להורים להיאבק באנטישמיות ולשתף פעולה עם בתי הספר ליצירת שינוי חיובי ומתמשך. לבסוף, הליגה נגד השמצה תספק סיוע משפטי חינם דרך קו הסיוע המשפטי שלה למקרי אנטישמיות במערכת החינוך עבור משפחות יהודיות שילדיהן חוו אנטישמיות.
"בתי הספר הפרטיים הללו נכשלים בתמיכה במשפחות יהודיות. כשהם מעלימים עין, ולעיתים אף משתפים פעולה עם אנטישמיות בכיתות, יותר מדי מוסדות חינוך פרטיים ברחבי המדינה מעבירים מסר שתלמידים יהודים אינם רצויים. זה שגוי, זוהי שנאה וזה חייב להיפסק," אמר ג'ונתן גרינבלט, המנכ"ל העולמי של הליגה נגד השמצה. "אנחנו פועלים יחד עם הורים כדי לדרוש שינוי."
הדו"ח החדש של הליגה חושף את היקף הבעיה בבתי ספר פרטיים. המחקר, שכלל קבוצות מיקוד וסקר רב-מדינתי בארה"ב בקרב הורים לתלמידים יהודים בבתי ספר עצמאיים, במיוחד בערים ניו יורק, שיקגו, לוס אנג'לס, סן פרנסיסקו ווושינגטון הבירה, מצא חשש נרחב מהופעת סמלים אנטישמיים, כמו גם תוכן לימודי בעייתי בנוגע ליהודים ולישראל. כמעט שליש מההורים שנסקרו דיווחו על תוכן לימודי בעייתי מאז ה-7 באוקטובר 2023, ורבים אף יותר דיווחו שילדיהם חוו או היו עדים לאירוע אנטישמי אחד לפחות.
השכיחות של תופעות אנטישמיות תורמת לתרבות שבה ילדים יהודים רבים חשים חוסר נוחות בהבעת זהותם. אחד ההורים אמר לחוקרי הליגה נגד השמצה: "[לבן שלי] יש שרשרת עם מגן דוד. הוא לא עונד אותה בבית הספר."
בתי ספר רבים נראים כמהססים לטפל באנטישמיות ולעיתים ממעיטים בערכן של טענות ההורים. הורים סיפרו על מנהלים שגרמו להם להרגיש כאילו הם היחידים שמביעים דאגה בנושא, על אף עדויות הפוכות. משפחות יהודיות רבות חשות מודרות בבתי הספר הפרטיים, וחלקן אף שוקלות לעזוב. אחד ההורים ציין: "לאחרונה הוצאנו את שני הילדים שלנו… לאחר מספר מקרים אנטישמיים שלא טופלו."
"למורים ולמנהלים יש אחריות להבטיח סביבה בטוחה ומכילה לכולם," אמרה שירה גודמן, סגנית נשיא הליגה נגד השמצה לענייני קידום מדיניות, המובילה את פעילות RAI ו-CCAE. "הליגה נגד השמצה תשקיע את כל המשאבים הנדרשים כדי לתמוך במשפחות הדורשות מבתי הספר למלא אחר אחריות זו."